ua en ru

Карантин в Ізраїлі може тривати довше запланованого, - Нетаньяху

Карантин в Ізраїлі може тривати довше запланованого, - Нетаньяху Фото: Біньямін Нетаньяху (РБК-Україна)
Автор: РБК-Украина

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що загальнонаціональний "локдаун" не буде знято після закінчення свят, як раніше планувалося. Він попередив, що може знадобитися набагато більше часу, щоб достатньою мірою знизити рівень COVID-19.

Про це повідомляє Times of Israel.

"Кількість інфікованих зростає, буде зростати ще більше. "Локдаун" займе не менше ніж місяць, а можливо, і набагато більше часу", - сказав Нетаньяху.

За його словами, рішення про зняття повного карантину "буде ґрунтуватися не на тимчасових рамках, а на кількості інфікованих і інших факторах".

Крім того, міністр охорони здоров'я Йоель Едельштейн заявив, що він очікує, що національний "локдаун" триватиме довше запланованого терміну. Він також висловив сподівання, що на відміну від першої хвилі COVID-19, суворі правила будуть скасовуватися повільно.

"Немає жодних шансів, що ізоляція буде знята через півтора тижня, відразу після Сімхат Тора - однозначно. Немає сценарію, що через десять днів ми піднімемо всі і скажемо: "Все скінчено, все в порядку", - заявив Едельштейн.

Нагадаємо, 18 вересня в Ізраїлі ввели жорсткий карантин. Ці заходи є наймасштабнішими в країні з моменту першого карантину.

Крім того, Ізраїль планує ввести режим надзвичайного стану у зв'язку з погіршенням ситуації з коронавірусом.