ua en ru

Прикордонники не пустили в Україну 35 білорусів, у яких були фейкові COVID-довідки

Прикордонники не пустили в Україну 35 білорусів, у яких були фейкові COVID-довідки Фото: в усіх пасажирів автобуса були фейкові довідки (facebook.com/DPSUkraine)
Автор: Инна Собора

У пункті пропуску "Дольськ" прикордонники Луцького загону виявили автобус із білорусами, які намагалися незаконно потрапити в Україну. В них було 35 фейкових довідок про проходження ПЛР-тестування на COVID-19.

Під час перевірки пред’явлених результатів тесту на COVID-19 в інспектора прикордонного контролю виникли сумніви щодо їх дійсності.

В ході більш ретельного дослідження прикордонники встановили, що бланки суттєво відрізняються від оригіналу, а також на них відсутні обов'язкові реквізити. Крім того, у кількох пасажирів охоронці кордону виявили довідки з однаковими номерами.

"Громадянам Білорусі прикордонники встановленим порядком відмовили в пропуску на територію України. За даним фактом поінформовано співробітників Нацполіції та направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст. 358 ККУ", - йдеться в повідомленні.