ua en ru

В Україні послабити карантин дозволили одній області

В Україні послабити карантин дозволили одній області Фото: люди в масках (РБК-Україна)

В Україні станом на 30 вересня карантин послабити дозволено в одному регіоні. Відповідає вимогам Міністерства охорони здоров'я лише Кіровоградська область.

Відповідні дані оприлюднив МОЗ.

Так, майже у всіх регіонах України перевищено показник захворюваності на 100 тисяч населення за останні 14 днів. У середньому в Україні цей показник становить 121,6 при нормі 40 випадків захворювання. У Києві цей критерій становить 158,8, у Кіровоградській області - 18,7.

Зазначимо, вчора повідомлялося, що до послаблення карантину не готовий жоден регіон країни.

Нагадаємо, в понеділок в країні набуло чинності нове карантинне зонування. Так, в "червоній" зоні карантину опинився Тернопіль, а також Бережани Тернопільської області. У Києві ситуація покращилася - столиця тепер в "жовтій" зоні.

Також повідомлялося, що в Україні за добу вперше підтвердили понад 4 тисяч нових випадків коронавірусу. Найбільше заражень виявили у Харківській, Донецькій, Тернопільській та Дніпропетровській областях.

Крім цього за вчора в країні зафіксували новий рекорд за кількістю людей, які одужали від COVID-19 - 2110. Це перший випадок, коли в Україні вилікувались понад 2 тисяч осіб за добу.