ua en ru

Зеленський готовий "особистим прикладом" показати безпечність вакцини від коронавірусу

Зеленський готовий "особистим прикладом" показати безпечність вакцини від коронавірусу Фото: Володимир Зеленський (president.gov.ua)
Автор: РБК-Украина

Президент України Володимир Зеленський готовий «особистим прикладом» продемонструвати українцям безпечність та необхідність вакцинації від коронавірусу, яка має розпочатись вже за тиждень.

Про це голова держави сказав на форумі «Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді» в Києві.

"Я готовий особистим прикладом, як і більшість світових лідерів, показати людям, що вакцинація важлива, вона безпечна, вона потрібна", – заявив Зеленський.

Президент зазначив, що вакцинація стартує вже цього місяця. Першими вакцину отримають медики, військові, нацгвардійці.

Зеленський планує вакцинуватися від коронавірусної хвороби COVID-19 разом з військовослужбовцями після того, як вакцину отримають українські медики, повідомляє пресслужба президента.

"Точно буду вакцинуватися з нашими військовими. Як Верховний Головнокомандувач я це повинен робити. Це буде в першій частині, але на другому етапі", – зазначив Президент.

За його словами, спершу має надійти майже 200 тисяч доз вакцини від компанії Pfizer для українських медиків, які контактують з хворими на COVID-19.

"У нас зараз є прямі перемовини з країнами, які будуть віддавати свої надлишки. Вже маємо контакти з Польщею", – повідомив Зеленський.

Глава держави також зазначив, що сам готовий зробити щеплення від коронавірусу в прямому ефірі.

"Нам усім потрібно в прямому ефірі показати людям вакцинацію. Іншого виходу немає – тільки на собі", – констатував президент.

Також Зеленський виступає за те, щоб від COVID-19 вакцинувалися його батьки.

"Важливо показати, що ми не боїмося вакцинувати своїх батьків через їхній вік. Я вважаю, що це треба робити", – наголосив він.

Президент зазначив, що в Україні можуть бути скасовані певні карантинні обмеження для людей, які зробили щеплення або перехворіли на COVID-19.

"Ми не можемо постійно бути в напруженому форматі обмежень", – резюмував глава держави.