ua en ru

У Британії заявили, що вакцини Pfizer і AstraZeneca на 90% захищають від "Дельта" штаму

У Британії заявили, що вакцини Pfizer і AstraZeneca на 90% захищають від "Дельта" штаму Фото: вакцини Pfizer і AstraZeneca на 90% захищають від "Дельта" штаму (Getty Images)
Автор: РБК-Украина

Вакцини від коронавірусу від компаній Pfizer і AstraZeneca в більш ніж 90% випадках здатні запобігти зараженню "дельта" штамом вірусу. Згідно з аналізом, дві дози вакцини Pfizer дають 96% захисту від вірусу, в той час, як AstraZeneca захищає на 92%.

"Абсолютно життєво важливо отримати обидві дози, як тільки вони будуть Вам запропоновані, щоб отримати максимальний захист від усіх існуючих і нових штамів", - заявила керівник відділу імунізації NHS Британії доктор Мері Рамзі.

Окремий аналіз NHS показав, що програма вакцинації від 19 до 30 травня вже запобігла 14 тисячам. смертей і близько 42 тисяч госпіталізацій серед літніх людей у Британії.

Як повідомляє Reuters, за даними дослідження Оксфордського університету, вакцина AstraZeneca ефективна проти штамів "Дельта" і "Каппа", вперше виявлених в Індії.

У заяві університету говориться, що в дослідженні вивчалася здатність моноклональних антитіл в сироватці одужали і вакцинованих людей нейтралізувати варіанти "Дельта" і "Каппа".