ua en ru

В Індії рекордне у світі зростання числа випадків COVID-19 за один день

В Індії рекордне у світі зростання числа випадків COVID-19 за один день Фото: Індія оновила рекорд за новими випадками COVID-19 за один день (gettyimages.com)

У четвер, 22 квітня, в Індії зафіксовано найбільше в світі щоденне число (314 835) нових випадків зараження COVID-19. Друга хвиля пандемії викликала нові побоювання в здатності служб охорони здоров'я впоратися з ситуацією.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Згідно з останніми даними Міністерства охорони здоров'я, загальна кількість випадків захворювання в Індії зараз становить 15,93 мільйона осіб, а кількість смертей збільшилася на 2104 і досягла 184 657 осіб.

Попередній рекордний одноденний ріст числа випадків був зафіксований в Сполучених Штатах, в яких за один день січня було зареєстровано 297 430 нових випадків, хоча з тих пір їх кількість різко впала.

Представники органів охорони здоров'я на півночі і заході Індії, включаючи столицю Нью-Делі, заявили, що вони перебувають у кризі, оскільки більшість лікарень переповнені і у них закінчується кисень.

Деякі лікарі радили пацієнтам залишатися вдома, в той час як крематорій в східному місті Музаффарпур заявив, що він був завалений тілами, і скорботним сім'ям довелося чекати своєї черги.