ua en ru

Ізраїль заявив про COVID-вакцинацію немовлят: відома дата

Ізраїль заявив про COVID-вакцинацію немовлят: відома дата Фото: вакцини від коронавірусу стануть доступні для немовлят в Ізраїлі (GettyImages)

Ізраїль готується до вакцинації від коронавірусу дітей молодше п'яти років, починаючи з 6-місячного віку. Про це заявили чиновники охорони здоров'я.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Times of Israel.

Директор з міжнародних відносин Міністерства охорони здоров'я Ізраїлю Ашер Шалмон заявив, що вакцинація дітей з 6-місячного віку може початися вже у квітні.

"В Ізраїлі зараз доступні вакцини для всіх у віці п'яти років і старше. Я вважаю, що до квітня це буде розширено для будь-якого віку старше шести місяців", - сказав він.

Його слова підтвердив епідеміолог, радник уряду по коронавірусу професор Надав Давидович. Він також зазначив, що батьки не повинні втрачати пильність.

"Діти часто хворіють набагато менше, ніж дорослі, але вони можуть мати PIMS (дитячий запальний мультисистемний синдром, наслідок COVID-19) і тривалий COVID, тому важливі вакцини, і для дітей до п'яти років будуть вакцини", - сказав він.

Він також додав, що "Омікрон" набагато більш заразний серед дітей, особливо в порівнянні з первинною формою вірусу. Тому Ізраїль в майбутньому планує внести вакцинацію від коронавірусу в графік вакцинації для дітей.

"Я припускаю, що коли хвороба стане ендемічною, у нас будуть вакцини проти COVID в рамках регулярного графіка вакцинації, такого як MMR, тому люди, які народяться, отримають графік вакцинації разом з іншими вакцинами", - заявив Давидович.