ua en ru

В Кабміні розглянуть обмеження щодо країн, де поширюється дельта-штам COVID

В Кабміні розглянуть обмеження щодо країн, де поширюється дельта-штам COVID Фото: в Кабміні розглянуть обмеження на в'їзд з деяких країн (Віталій Носач, РБК-Україна)

Міністерство закордонних справ та Міністерство охорони здоров’я підготують пропозиції щодо доцільності встановлення додаткового контролю та обмежень щодо міграції між Україною та країнами, де стрімко поширюється штам коронавірусу "Дельта". Цей штам є набагато заразнішим за інші варіанти.

Про це йшлося на нараді у президента України Володимира Зеленського, передає Офіс президента.

Зазначається, що учасники наради заслухали інформацію Національної академії наук України щодо поширення штаму COVID-19 "Дельта". За даними НАН, цей штам коронавірусу в 1,6 раза заразніший, ніж штам "Альфа", у 2,26 раза частіше призводить до госпіталізації, а ризик реанімації при інфікуванні збільшується у 1,45 раза.

"Міністерство закордонних справ та Міністерство охорони здоров’я мають підготувати пропозиції щодо доцільності встановлення додаткового контролю та обмежень щодо міграції між Україною та країнами, де стрімко поширюється штам "Дельта", - йдеться в повідомленні.