ua en ru

Карантин у Києві: в КМДА уточнили, коли COVID-сертифікат стане обов'язковим

Карантин у Києві: в КМДА уточнили, коли COVID-сертифікат стане обов'язковим Фото: Карантин у Києві поки не посилюють (Віталій Носач, РБК-Україна)

Київська міська адміністрація повідомила, що поки карантин у столиці не посилюватимуть. Оскільки міська влада тільки готується до можливого посилення карантину в разі введення Києва в "помаранчеву" або "червону" зону.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу КМДА.

У Департаменті муніципальної безпеки КМДА уточнили, що зараз йде підготовка структурних підрозділів міської та районних адміністрацій, організацій, підприємств і установ Києва до організації прийому громадян при перевірці COVID-сертифікатів і ПЛР-тестів.

"Зараз поки в Києві встановлено "жовтий" рівень епіднебезпеки, наявність COVID-сертифікатів або ПЛР-тестів не є обов'язковою умовою для відвідування міських закладів або установ", - йдеться в повідомленні.

При цьому в КМДА підкреслили, що зараз основними вимогами для відвідування закладу є захисна маска і дотримання дистанції.

"Ми вже готуємося до можливого посилення карантину і розробляємо механізми дій на випадок, якщо будемо змушені вимагати від структурних підрозділів міської влади, в тому числі ЦНАП, і від інших установ допускати відвідувачів тільки при наявності covid сертифікатів або негативних тестів на COVID", - заявив перший заступник директора департаменту муніципальної безпеки Олег Куявський.