ua en ru

У Казахстані посилили карантин на фоні рекорду по зараженнях COVID-19

У Казахстані посилили карантин на фоні рекорду по зараженнях COVID-19 Фото: у Казахстані посилили карантин на фоні рекорду по зараженнях COVID-19 (Getty Images)

За минулу добу в Казахстані вперше зафіксували понад 9 100 випадків захворювання COVID-19. Уряд Республіки Казахстан оголосив про посилення карантинних заходів на фоні різкого збільшення захворюваності COVID-19 і поширення штаму "Омікрон".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на KazTAG.

З п'ятниці, 14 січня, для відвідування спортивно-оздоровчих, фітнес - і йога-центрів, басейнів, саун або лазень жителям країни також знадобиться наявність "зеленого" безпечного статусу.

Йдеться про наявність вакцинації проти COVID-19, ПЛР-тесту з негативним результатом, з моменту відбору проб якого пройшло максимум сім діб, постійних медичних показань або довідки про одужання від коронавірусної інфекції протягом трьох місяців.

За минулу добу в Казахстані зафіксували 9 122 нових випадки захворювання COVID-19, що є найвищим приростом заражень в країні з початку пандемії. У Нур-Султані, зокрема, позитивні результати тестів на коронавірус отримали ще 5 118 осіб - це новий рекорд для столиці.

У вівторок в Казахстані на фоні різкого стрибка COVID-заражень кількість випадків коронавірусу перевищила мільйон.