ua en ru

Київ закликав роботодавців перевести працівників на "дистанційку" через спалах COVID

Київ закликав роботодавців перевести працівників на "дистанційку" через спалах COVID Фото: Київ закликав роботодавців перевести працівників на "дистанційку" (Віталій Носач, РБК-Україна)

Столична влада закликала роботодавців перевести працівників на дистанційний режим роботи. Причиною тому є стрімке зростання COVID-випадків у місті.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-центр КМДА.

"Місто радить роботодавцям за можливості перевести працівників на дистанційний режим роботи. У разі, якщо це неможливо, необхідно провітрювати приміщення якомога частіше, слідкувати за дотриманням маскового режиму та соціальної дистанції", - звернулася заступник голови КМДА Ганна Старостенко.

За її словами, у столиці, як і в усій Україні, фіксується стрімке збільшення захворюваності на коронавірус, а тому - це змушує максимально посилити контроль за дотриманням карантину у місті.

"Ми бачимо, що в Україні вже почалася нова хвиля пандемії коронавірусу, адже кількість нових випадків захворюваності на COVID-19 стрімко зростає. І Київ не стане винятком. Тож ми маємо бути напоготові і максимально запобігти розповсюдженню вірусу серед мешканців міста",- зауважила Старостенко.

Вона зазначила, оскільки новий штам "Омікрон" дуже контагіозний, особливо в закритих приміщеннях, то знизити ризик інфікування можна, лише дотримуючись основних санітарних правил: дотримання маскового режиму, дистанції та гігієни рук.