ua en ru

Лише в шести регіонах не перевищена норма заповненості ліжок для COVID-хворих

Лише в шести регіонах не перевищена норма заповненості ліжок для COVID-хворих Фото: не перевищена норма заповненості ліжок для COVID-хворих у 6 областях (Віталій Носач/РБК-Україна)
Автор: Юлия Струк

Міністерство охорони здоров'я оновило показники регіонів по коронавірусу. Лише в шести регіонах України не перевищена заповненість лікарняних ліжок для пацієнтів з COVID.

Не перевищений рівень госпіталізацій у Закарпатській, Івано-Франківській, Кіровоградській, Львівській, Тернопільській та Херсонській областях.

При цьому в восьми областях і Києві перевищена заповненість лікарняних ліжок з киснем для пацієнтів з коронавірусом.

Найбільш проблемна ситуація спостерігається у лікарнях Києва - в столиці зайняті 75,3% ліжок з киснем, тоді як норма становить не більше 65%. Цей показник перевищено в лікарнях Донецької (67,4%), Київської (70,5%), Львівської (70%), Миколаївської (67,8%), Одеської (73,4%), Сумської (69,4%), Харківської (67,4%) і Хмельницької (68,3%) областей.

У "червоній" зоні продовжують перебувати більш ніж половина всіх регіонів України: Київ, Житомирська, Запорізька, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Сумська, Харківська, Хмельницька, Чернівецька і Чернігівська області. "Жовтими" залишаються три області - Закарпатська, Івано-Франківська і Херсонська. Решта - "помаранчеві".