ua en ru

Не підвищує ризик викидню: в США закликали вагітних вакцинуватися

Не підвищує ризик викидню: в США закликали вагітних вакцинуватися Фото: в США вагітних жінок закликають вакцинуватися проти коронавірусу (Віталій Носач, РБК-Україна)

Центри з контролю та профілактики захворювань в США (CDC) закликають жінок при надії вакцинуватися проти коронавірусу. Відповідно до старих й нових даних спостереження, щеплення не впливає на ризик викидню.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Reuters.

За словами керівника групи готовності до надзвичайних ситуацій і реагування у відділі репродуктивного здоров'я CDC Саші Еллінгтон, сьогодні вакцинація серед вагітних жінок є дуже низькою, оскільки лише 23% отримали хоча б одну дозу препарату.

Як відзначають у федеральному агентстві, вагітність збільшує ризик ускладнень під час хвороби на коронавірус, а захворювання, зі свого боку, підвищує ризик передчасних пологів.

CDC закликає до вакцинації усіх людей старше 12 років, вагітних жінок, жінок які перебувають на періоді грудного вигодовування й тих, хто сьогодні намагається завагітніти.

"Ми знаємо що поширюються міфи, які пов'язані з фертильністю. Вони не засновані на будь-яких доказах. Немає ніяких наукових доказів, що підтверджують це", - додала Еллінгтон.