ua en ru

У Рівному тестуватимуть вакцину від COVID для ринку США

У Рівному тестуватимуть вакцину від COVID для ринку США Фото: на мешканцях Рівного будуть тестувати COVID-вакцину (Віталій Носач, РБК-Україна)

У Рівному місцевим мешканцям пропонують взяти участь у клінічних випробуваннях нової вакцина від коронавірусу. Назва препарату не розголошується, але відомо, що його будуть постачати до Сполучених Штатів Америки.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на місцеве видання "Rivne Media".

Як розповів головний лікар ЦПМСД "Центральний" Олег Шрам, учасники тестування препарату отримають заохочення у розмірі 8 тисяч гривень, плюс 1300 гривень на компенсацію транспортних витрат.

Які вимоги до добровольців:

  • не бути вакцинованим;
  • не хворіти на COVID-19 протягом останніх півроку;
  • не приймати імунодепресанти;
  • вагітні та діти участі брати не можуть.

За кожним добровольцем протягом року буде стежити медик. Учасники тестування проходитимуть безкоштовне комплексне обстеження, та матимуть право на проведення безкоштовних ПЛР-тестів.

Участь у тестуванні препарату зможуть взяти 1000 громадян. Станом на сьогодні вже набрали 100 добровольців. Життя та здоров'я добровольців будуть застраховані.

Бажання взяти участь у тестуванні вакцини, окрім лікарні Рівного, висловили медичні заклади Харкова, Києва, Львова та Луцька.