ua en ru

Ситуація з коронавірусом найближчі півроку буде важкою, - лікар-інфекціоніст

Ситуація з коронавірусом найближчі півроку буде важкою, - лікар-інфекціоніст Фото: швидка допомога (РБК-Україна)

Найближчі півроку ситуація з коронавірусом не тільки в Україні, але і в світі буде важка. Зараз збільшується число молодих людей з важкою формою захворювання.

Про це розповіла головний позаштатний інфекціоніст МОЗ Ольга Голубовська в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера".

Вона зазначила, що кожен українець повинен вести, як потенційно заражений, щоб убезпечити оточення від можливих ризиків.

"Ми всі з вами чекаємо одного сприятливе результату, що він втратить свою агресивність і буде п'ятим коронавірусом, який буде функціонувати та викликати легкі респіраторні захворювання", - сказала Голубовська.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я може переглянути критерії госпіталізації хворих коронавірусом. У разі подальшого зростання захворюваності, госпіталізувати будуть тільки тяжко хворих.

Раніше Міністерство освіти дозволило школам продовжувати літні канікули через складну епідситуацію.

Зазначимо, що навчання в школах "червоної зони" буде дистанційним.

Дивіться у новому випуску програми "Свобода слова Савіка Шустера" від 9 жовтня про те, чи зможуть цифрові технології позбавити українців від бюрократичної тяганини і корупції. Також експерти у студії розказують про те, наскільки реально впровадити в Україні "соціальний рейтинг" та які загрози це несе. І, звісно, гості Савіка Шустера - Максим Степанов, Ольга Голубовська, Андрій Александрін та, навіть, хворий на COVID-19 футболіст Тарас Степаненко - не могли промовчати про одну з найголовніших тем сьогодення: наскільки ефективно лікують хворих на коронавірус та інші хвороби в Україні.

Випуск програми "Свобода слова Савіка Шустера" від 9 жовтня

Нагадаємо, в попередньому випуску "Свободи слова Савіка Шустера" українців шокувала емоційна розповідь мешканки Луганської області Ірини Бережної про те, як вона зі своєю сім'єю рятувалися від лісових пожеж.

Мешканка Луганської області розповіла про наслідки масштабної пожежі

Також командувач Повітряних сил ЗСУ Сергій Дроздов і генерал-лейтенант ЗСУ Михайло Забродський спростували домисли, про які заявив губернатор Харківської області Олексій Кучер, що нібито Ан-26 з курсантами зазнав аварії через пріоритетну посадки другого борту.

Дроздов і Забродський спростували заяву Кучера

Під час обговорення падіння Ан-26 у прямому ефірі не обійшлося й без невеликих скандалів. Зокрема, йдеться про суперечку щодо навчального процесу та обставин авіакатастрофи між Забродським та льотчиком-випробувачем, полковником ВПС України Олександром Лиходідом.

Суперечка між Забродським і Лиходідом

А розповідь про жінку, яка за 7 років втратила в небі спочатку чоловіка, а зараз сина, викликал сльози на очах присутніх у студії Шустера.

Забродський розповів жалісну історію про матір загиблого курсанта