ua en ru

У спортзалах шкіл Києва облаштують центри вакцинації для педагогів

У спортзалах шкіл Києва облаштують центри вакцинації для педагогів Фото: вакцинація педагогів у спортзалах шкіл Києва (РБК-Україна)
Автор: РБК-Украина

У Києві цього тижня розпочнуть щеплювати від коронавірусу працівників освітніх закладів. Десять вакцинальних центрів відкриють у спортивних залах шкіл.

Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник на своїй сторінці в Facebook.

"У кожному районі визначать навчальний заклад, на базі якого створять центр вакцинації. Найбільш пристосовані для цього шкільні спортивні зали. Там можна оптимально відпрацювати логістику вакцинальної сесії", - зазначив Поворозник.

Він зауважив, що вакцинуватимуть винятково працівників закладів освіти. В кожному центрі працюватимуть 1 або 2 вакцинальні бригади, залежно від кількості охочих щепитися.

За його словами, фахівці Держпродспоживслужби спільно з керівництвом навчального закладу та працівниками районних секторів охорони здоров’я налагодять процес вакцинації у центрах.

"Попередньо ми провели опитування щодо згоди на вакцинацію. І наразі маємо визначену потребу у вакцинах у районах. Усіх освітян, хто виявив бажання щепитися, попередять про місце та час проведення вакцинації", - зазначив перший заступник голови КМДА.

Він нагадав, що вакцинуватимуть вчителів вакцинами Pfizer, які поступлять відповідно до розподілу Міністерства охорони здоров’я.