ua en ru

В Україні зросла кількість порушень прав людини через пандемію COVID-19

В Україні зросла кількість порушень прав людини через пандемію COVID-19 Фото: прем'єр-міністр України Денис Шмигаль і омбудсмен Тетяна Денисова (facebook.com/denisovaombudsman)
Автор: РБК-Украина

В Україні через пандемію COVID-19 значно зросла кількість порушень прав людини. Українці скаржаться на необґрунтовані відмови органів влади у наданні інформації.

Про це в Facebook повідомила український омбудсмен Тетяна Денисова за підсумками зустрічі з прем'єр-міністром країни Денисом Шмигаль.

"У зв'язку з пандемією COVID-19 проблеми дотримання прав людини і громадянина в Україні значно зросли, про це свідчить суттєве збільшення кількості звернень громадян до мене як до уповноваженого з прав людини", - написала Денисова.

За її словами, в ході зустрічі з прем'єр-міністром омбудсмен звернула увагу на збільшене число скарг українців на органи влади. Зокрема, вона зазначила, що громадянам не будуть суттєво надають інформацію, а це "яскрава вказівка на необхідність вдосконалення правового регулювання в галузі прав людини".

Денисова зазначила, що глава уряду пообіцяв сприяти вирішенню проблемних питань, що стосуються прав людини, в тому числі права на інформацію.