ua en ru

Вакцина від коронавірусу з'явиться через 4-8 тижнів, - Трамп

Вакцина від коронавірусу з'явиться через 4-8 тижнів, - Трамп Фото: Дональд Трамп (facebook.com WhiteHouse)

Президент США Дональд Трамп заявив, що вакцина від коронавірусу з'явиться найближчим часом. За його словами, це займе від 4 до 8 тижнів.

Про це він сказав в інтерв'ю Fox and Friends.

"Я прискорив процес з FDA (Управління США з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів, - ред.)... У нас буде вакцина протягом декількох тижнів. Це може бути чотири тижні, може бути вісім тижнів... У нас є багато чудових компаній", - заявив він.

Нагадаємо, раніше Трамп уже називав терміни появи вакцини, яка, за його словами, повинна бути готова до кінця року, а може навіть до кінця жовтня.

"Ми продовжуємо виробляти безпечну та ефективну вакцину в ті рекордні терміни, про які говорили. Ми отримаємо її, на мою думку, до кінця року. Можливо, навіть до кінця жовтня", - сказав Трамп на початку вересня.

Як писало РБК-Украина, головний інфекціоніст США закликав не поспішати з вакциною проти COVID-19. На його думку, використання вакцини проти COVID-19 в екстрених випадках, до того як буде доведена її ефективність - погана ідея.

Крім цього, раніше США уклали контракт з компанією Moderna про виробництво і постачання 100 млн доз вакцини проти коронавірусу. Moderna буде займатися виробництвом вакцини під час клінічних випробувань.