ua en ru

Бустерна доза Pfizer не потрібна для захисту від COVID, але вона покращує імунітет

Бустерна доза Pfizer не потрібна для захисту від COVID, але вона покращує імунітет Фото: бустерна доза Pfizer не потрібна для захисту від COVID, але вона покращує імунітет (GettyImages)

Бустерна доза Pfizer не потрібна для захисту від COVID, але вона покращує імунітет. Це заявили вчені Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

У звіті сказано, що зниження ефективності вакцини Comirnaty в боротьбі зі штамом "Дельта" досі не доведено.

"Деякі дослідження показують, що ефективність знижує, а інші - що ні. В цілому результати свідчать про те, що вакцини проти коронавірусу, підтверджені в США, досить ефективно захищають від тяжкого перебігу захворювання або смерті", - пояснили дослідники.

У документі говориться, що при ліцензуванні бустерів слід також враховувати можливість запобігання госпіталізації і смерті, а також динаміку пандемії в Сполучених Штатах.

"Проте в цілому дані показують, що в даний час ліцензовані або дозволені в США вакцини проти COVID-19 як і раніше забезпечують захист від важкої хвороби і смерті COVID-19 в Сполучених Штатах", - йдеться в повідомленні.