ua en ru

У ЄС вивчають повідомлення про неврологічні розлади після щеплення вакциною AstraZeneca

У ЄС вивчають повідомлення про неврологічні розлади після щеплення вакциною AstraZeneca Фото: у ЄС вивчають повідомлення про нові побічні ефекти після вакцинації (GettyImages)

Європейський регулятор лікарських засобів (EMA) заявив 7 травня, що розглядає повідомлення про рідкісні неврологічні розлади у людей, які отримали вакцину проти COVID-19 від AstraZeneca (Vaxzevria). Експерти просять у компанії більш детальні дані про випадки захворювання.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що в рамках огляду звітів про безпеку вакцини комітет Європейського агентства з лікарських засобів почав аналізувати дані про випадки синдрому Гійєна-Барре.

Синдром Гієна-Барре - це рідкісне неврологічне захворювання, яке проявляється млявими парезами і паралічами, порушеннями чутливості, вегетативними розладами. Більшість випадків виникають після бактеріальної або вірусної інфекції й розвиваються протягом декількох днів або тижнів. Це надзвичайно рідкісний стан, пов’язаний з респіраторними та кишковими інфекціями, а також деякими щепленнями в минулому.