ua en ru

"Коктейль антитіл" від AstraZeneca виявився на 77% ефективним проти COVID

"Коктейль антитіл" від AstraZeneca виявився на 77% ефективним проти COVID Фото: AstraZeneca готується випустити свій "коктейль антитіл" (Stefano Guidi / Getty Images)
Автор: РБК-Украина

Препарат AZD7442, який є "коктейлем антитіл" компанії AstraZeneca, виявився на 77% ефективним у запобіганні симптоматичного COVID-19 у групах ризику. На даний момент готуються документи для його схвалення в Британії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на реліз на сайті AstraZeneca.

Повідомляється, що за результатами досліджень ніхто з тих, хто отримав коктейль, не переніс COVID-19 у важкій формі і не помер у зв'язку із захворюванням. Випробування за участю 5 197 осіб проводилося з листопада в США, Великобританії, Бельгії, Франції та Іспанії.

AstraZeneca вже заявила, що готується надати дані регулюючим органам, щоб отримати дозвіл на екстрене використання.

Також повідомляється, що добровольцям давали коктейль AZD7442 у випадковому співвідношенні препарату і плацебо 2:1. Він вводиться за допомогою двох внутрішньом'язових ін'єкцій. У компанії вважають, що їх коктейль буде забезпечувати захист від важких форм COVID-19 протягом року і буде стійким для всіх штамів.

Відзначимо, "коктейлі антитіл" розглядаються як спосіб потенційно захистити групи ризику, які можуть не так добре реагувати на вакцинацію. Наприклад, хворих на рак.