ua en ru

Ляшко: завод у Харкові зможе розливати понад 10 000 доз COVID-вакцини на годину

Ляшко: завод у Харкові зможе розливати понад 10 000 доз COVID-вакцини на годину Фото: міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко (Віталій Носач/РБК-Україна)

Завод фармацевтичної компанії "Лекхім" в Харкові зможе розливати більше 10 000 доз вакцини від COVID на годину. Процес планують запустити вже в 2022 році.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка.

За його словами, він обговорив з керівництвом компанії запуск лінії виробництва вакцин за трьома позиціями - вакцини проти коронавірусу, грипу та поліомієліту. Він також зазначив, що Кабінет міністрів вже дозволив фармвиробникам імпортувати обладнання для виробництва вакцин та інших препаратів, необхідних для профілактики COVID-19.

"Так ми зможемо налагодити власне виробництво вакцин і розширити виробництво інших, наприклад, антибактеріальних, препаратів, необхідних пацієнтам. Потужності "Лекхіма" дозволять розливати понад 10 тисяч доз вакцини на годину і більше 30 млн доз на рік", - підкреслив Ляшко.

Він уточнив, що опрацьовується як власне виробництво української вакцини, так і за технологією in bulk - розлив і розфасовка готового продукту.

"Запуск вже в 2022 році", - додав міністр.