ua en ru

"Ми не можемо все забрати під COVID-19": у МОЗ назвали кількість ліжок, підведених до кисню

"Ми не можемо все забрати під COVID-19": у МОЗ назвали кількість ліжок, підведених до кисню Фото: Максим Степанов (прес-служба МОЗ)

У лікарнях України вистачає апаратів штучної вентиляції легень і немає проблем з медичним киснем. Проте поточна ситуація з коронавірусом викликає занепокоєння у Міністерстві охорони здоров'я.

Про це заявив глава МОЗ Максим Степанов в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера".

Міністр зазначив, з 37 тисяч лікарняних ліжок, що діють в Україні, на цей час зайнято вже 20 тисяч.

Степанов зазначив, що МОЗ планує збільшити кількість ліжок до 51 тисячі.

"Ми не можемо все віддати під COVID-19. Ми можемо забрати тільки 30% загальних ліжок, тому що у нас є інфаркти, у нас є інсульти, у нас є пологи. Ми можемо забрати ще лікарні "Укрзалізниці" і Національної академії наук", - зазначив Степанов.

Як писало РБК-Україна, мер Києва Віталій Кличко звернувся до Кабміну, оскільки в комунальних лікарнях столиці закінчуються місця.

Нагадаємо, в Києві і ще п'яти областях лікарняні ліжка заповнені на більш ніж 70%. Всього в Україні лікарняні ліжка першої хвилі для хворих на коронавірус заповнені на 59%.

Так, за добу, 8 жовтня, в Україні зафіксували новий антирекорд за кількістю нових випадків коронавірусу - захворіли 5804 людини.

Дивіться у новому випуску програми "Свобода слова Савіка Шустера" від 9 жовтня про те, чи зможуть цифрові технології позбавити українців від бюрократичної тяганини та корупції. Також експерти у студії розповідають про те, наскільки реально запровадити в Україні "соціальний рейтинг" і які це несе загрози. І, звичайно, гості Савіка Шустера - Максим Степанов, Ольга Голубовська, Андрій Александрін і, навіть, хворий COVID-19 футболіст Тарас Степаненко - не могли промовчати про одну з найголовніших тем сьогоднішнього дня: наскільки ефективно лікують хворих на коронавірусу та інші хвороби в Україні.

Випуск програми "Свобода слова Савіка Шустера" від 9 жовтня

Нагадаємо, у попередньому випуску "Свободи слова " Савіка Шустера" українців шокував емоційний розповідь жительки Луганської області Ірини Бережної про те, як вона зі своєю сім'єю рятувалися від лісових пожеж.