ua en ru

Не пускала дітей до школи через загрозу COVID: у Луцьку оштрафували багатодітну матір

Не пускала дітей до школи через загрозу COVID: у Луцьку оштрафували багатодітну матір Фото: суд оштрафував матір п'ятьох дітей, тому що вона не пускала їх до школи (Pixabay)

Луцький суд призначив штраф матері п'ятьох дітей, яких вона не пускала відвідувати школу через коронавірус. Жінку було визнано винною у невиконанні батьківських обов'язків.

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на Zaxid.net.

Відомо, що Ольга М. з вересня по середину жовтня 2020 року не пускала до школи трьох дочок та двох синів. Так, діти пропустили 70% занять минулого навчального року.

Суд призначив їй штраф у розмірі 850 гривень за невиконання батьківських обов'язків.

Проте у новому навчальному році, незважаючи на штраф, жінка знову вирішила не пускати дітей до школи. У письмових поясненнях вона зазначила, що не пускає їх відвідувати навчальний заклад через поширення коронавірусу. Суд знову визнав багатодітну матір винною за статтею про невиконання батьківських обов'язків та призначив штраф - 850 гривень.

На засідання жінка не прийшла, тож суд розглядав справи без її присутності. Подання про відсутність дітей на уроках подала адміністрація школи. До цього там намагалися поговорити з матір'ю, але вона не відповідала на дзвінки, а батьківські збори ігнорувала.