ua en ru

У Раді розповіли, що стимулюватиме українців до COVID-вакцинації

У Раді розповіли, що стимулюватиме українців до COVID-вакцинації Фото: охочих отримати щеплення від COVID побільшає після визнання ЄС українських сертифікатів (Віталій Носач/РБК-Україна)
Автор: Юлия Струк

Голова комітету Верховної ради з питань здоров'я нації Михайло Радуцький заявив, що кількість українців, які хочуть вакцинуватися від коронавірусу, зросла у порівнянні з 2020 роком. Заохочувати до вакцинації може і Європейський союз, дозволивши в'їзд з українськими сертифікатами щеплень.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "24 канал".

За словами нардепа, наприкінці минулого року в Україні готових щепитися було близько 43%. У 2021-му їхня кількість зросла до понад 50%.

"Євросоюз нам дорікав, що треба потужніше вести рекламну кампанію. Обговорили та зійшлись на думці, що як тільки ЄС почне визнавати сертифікати вакцинації, то охочих стане більше", - констатував глава комітету.

Нардеп підкреслив, що медійно та в соцмережах антивакцинальна кампанія потужніша, ніж вакцинальна. Проте в Україні, за даними парламентаря, кількість охочих отримати імунізацію зростає.