ua en ru

Швейцарія знову залучить армію для боротьби з пандемією COVID

Швейцарія знову залучить армію для боротьби з пандемією COVID Фото: уряд Швейцарії залучає армію для боротьби з пандемією (Getty Images)

Уряд Швейцарії направить до 2 500 військовослужбовців, щоб допомогти регіональній владі впоратися з пандемією коронавірусу. Знову залучити армію для підтримки системи охорони здоров'я довелося у зв'язку зі зростанням кількості інфікованих COVID.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Guardian.

У 2020 році Швейцарія двічі використовувала збройні сили для боротьби з пандемією. Це дозволило місцевій владі просити допомогу військових для догляду за пацієнтами або їх транспортування, а також для підтримки кампанії вакцинації.

Уряд країни заявив, що знову попросить парламент затвердити цей захід, який триватиме до 31 березня.

На сьогоднішній день у Швейцарії реєструють зростання захворюваності на коронавірус. Це створило навантаження на деякі лікарні, оскільки швейцарський уряд намагається зберегти економіку відкритою. Наразі у медзакладах зайнято майже 79% відділень інтенсивної терапії.

Тільки 66% населення Швейцарії від 12 років і старше повністю вакциновані, незважаючи на неодноразові публічні кампанії із заохочення незгодних робити щеплення.