ua en ru

Таїланд повідомив про перший випадок зараження "Омікроном": влада попередила про карантин

Таїланд повідомив про перший випадок зараження "Омікроном": влада попередила про карантин Фото: Таїланд повідомив про перший випадок зараження (GettyImages)

Таїланд повідомив про перший випадок зараження штамом коронавірусу "Омікрон" всередині країни. Влада попередила, що може ввести карантинні обмеження.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Першою пацієнткою зі штамом "Омікрон" стала жінка. За даними міністерства охорони здоров'я, вона заразилася коронавірусом від свого чоловіка-колумбійця, який повернувся в Таїланд з Нігерії в листопаді.

Міністерство охорони здоров'я вже заявило, що запропонує ввести обов'язковий карантин для іноземних відвідувачів через побоювання з приводу поширення штаму коронавірусу "Омікрон".

Міністр охорони здоров'я Анутін Чарнвіракул заявив, що пропозиція буде внесена в урядову робочу групу з COVID-19 найближчим часом, не вдаючись у подробиці.

Якщо уряд прийме цю пропозицію, то Таїланд повернеться до карантину в готелях і програмі "пісочниця". Ця програма дозволяє туристам відвідувати готелі без карантину, надаючи сертифікати про вакцинацію.

Також він зазначив, що зараз в Таїланді зафіксовано 63 випадки "Омікрона". З них один випадок передачі в одному домогосподарстві, а решта - завізні з інших країн.