ua en ru

Україна просить ЄІБ виділити кошти на закупівлю вакцини від COVID-19

Україна просить ЄІБ виділити кошти на закупівлю вакцини від COVID-19 Фото: Денис Шмигаль (РБК-Україна)

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль провів розмову з віце-президентом Європейського інвестиційного банку Терезою Червінською. ЄІБ погодився розглянути питання виділення Україні коштів на купівлю вакцини від COVID-19.

Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

Як розповіли в уряді, ЄІБ розгляне можливість перерозподілення 50 млн євро, виділених на розвиток муніципальної інфраструктури, на протидію пандемії COVID-19 в Україні.

"Будемо вдячні за якнайшвидший розгляд питання щодо використання коштів за цією програмою на закупівлю вакцини проти COVID-19. Ми розраховуємо закупити ефективну та безпечну вакцину, яка матиме прекваліфікацію ВООЗ, щоб провакцинувати частину населення щойно з’явиться така змога", - заявив Шмигаль під час розмови з Червінською.

Нагадаємо, сьогодні глобальний механізм COVAX підтвердив готовність виділення Україні вакцини від коронавірусу, як тільки вона буде зареєстрована. Україна отримає вакцину для 20% населення.

Крім того, МОЗ домовилося з США про допомогу в переговорах з компаніями, які розробляють вакцину від коронавірусу. США допоможуть Україні в підписанні контрактів на постачання вакцини.