ua en ru

Україна поки не здатна адаптуватися до епідемії, - Арахамія

Україна поки не здатна адаптуватися до епідемії, - Арахамія Фото: Давид Арахамія (РБК-Україна)

Україна поки не здатна адаптуватися до глобальної епідемії. Це пов'язано як з медичною сферою, так і з поведінкою громадян.

Про це в ефірі програми "Хард з Влащенко" на телеканалі "Україна 24" повідомив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

За його словами, в Україні ніколи не було епідемії національного рівня, через що країна спочатку не знала, як правильно реагувати на спалах коронавірусу.

"Ми країна, де ніколи не було глобальної, національної епідемії. У нас немає організаційної спроможності адаптуватися. Азіатські країни, де був пташиний грип, атипова пневмонія і так далі, вони швидко перебудувалися, зрозуміли, як треба робити і у них вже ситуація контрольована", - сказав Арахамія.

Нардеп додав, що проблеми з коронавірусом пов'язані не тільки зі сферою медицини.

"Це про організаційну спроможність усієї країни до подібного роду епідемій. Це і медицина, і компонент послуху. Якщо у нас на день міста в Одесі 80 тисяч людей, то вибачте", - повідомив він.

Нагадаємо, в Україні з початку пандемії захворіли коронавірусом вже 162 660 осіб. Україна посідає 25 місце в світі за кількістю хворих COVID-19.

При цьому в країні до ослаблення карантину не готові 19 регіонів і Київ.