ua en ru

В Умані посилили карантин на час святкування Рош га-Шана

В Умані посилили карантин на час святкування Рош га-Шана Фото: хасид (РБК-Україна)
Автор: РБК-Украина

В Умані на час святкування юдейський нового року Рош га-Шана посилять карантинні заходи. Вони будуть діяти до 23 вересня включно.

Про це повідомляє прес-служба Чернівецької ОДА.

Зокрема, відділ житлово-комунального господарства встановив щити про заборону купання у водоймах, а також чотири біотуалети в громадських місцях.

На кількох вулицях, по яких пересуваються паломники, завдали маркування безпечної дистанції.

Також проводиться постійний контроль за доброустроєм в зоні святкування. На 26-ти майданчиках встановили 104 контейнери для сміття, які обслуговує дев'ять автотранспортів.

Щодня проводиться дезінфекція автомобілів Національної поліції, сміттєвозів, сміттєвих контейнерів та обладнаних для них майданчиків.

З 8 вересня щодня прибирають і миють шість вулиць в районі святкування, дезінфікують місця загального користування семи будинків КНП "Уманське РЕУ №3".

Також були створені запаси дезінфекційних засобів, антисептиків для рук, рідкого мила, спецодягу, засобів індивідуального захисту для працівників комунальних служб. З міського бюджету на це було виділено 337 тисяч гривень.

Крім того, представники Міжнародного Благодійного Фонду імені Рабі Нахмана з Бреслава визначили кількість паломників, які можуть перебувати в культових спорудах одночасно. Також були встановлені інформаційні табло по протиепідемічних заходів. Повсюдно поширюються пам'ятки.

Культові споруди забезпечені безконтактними термометрами, одноразовими рушниками, санітайзерами, антисептиками для рук, рідким милом, деззасобами.

Нагадаємо, в Умані для забезпечення правопорядку прибули понад 500 поліцейських з 20 областей.

Крім того, на час святкування Рош га-Шана в Умані розмістили спецзагін рятувальників.