ua en ru

Рівень COVID-госпіталізацій і смертей найвищий серед невакцинованих, - ВООЗ

Рівень COVID-госпіталізацій і смертей найвищий серед невакцинованих, - ВООЗ Фото: у ВООЗ попередили, що смертність найвища у невакцинованих (GettyImages)

Госпіталізація і смертність від коронавірусу у всьому світі більшою мірою торкнулася людей, які не були вакциновані від вірусу. Про це заявила експерт ВООЗ по боротьбі з COVID-19 Марія Ван Керхове.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Le Figaro.

За її словами, згідно з даними, наданими країнами, найбільше людей, що помирають і потрапляють в лікарні - це люди, які не пройшли вакцинацію від коронавірусу.

"Рівень госпіталізації та смертності на сьогодні найвищий серед тих, хто не був вакцинований", - сказала Керхове.

Також вона зазначила, що в результаті дезінформації та помилок, які часто поширюються в Інтернеті щодо коронавірусу, помирають люди.

"У нас все ще є групи людей, які не вакциновані, або тому, що у них немає доступу (до вакцин), або тому, що вони відмовляються або не можуть бути вакциновані, і ми все ще можемо спостерігати спалахи епідемії", - зазначила вона.

Керхове попередила, що якщо коронавірус не буде під контролем, то він нікуди не дінеться.

"Можливість викорінити вірус або навіть знищити цей вірус на глобальному рівні була втрачена з самого початку. Він був загублений, тому що ми не атакували цей вірус на глобальному рівні настільки енергійно, наскільки це можливо", - заявила Керхове.