ua en ru

Вакциновані за кордоном українці також отримають "ковидну" тисячу, - Шмигаль

Вакциновані за кордоном українці також отримають "ковидну" тисячу, - Шмигаль Фото: прем'єр-міністр України Денис Шмигаль (Віталій Носач, РБК-Україна)
Автор: Ольга Белей

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль на нараді підкреслив, що українці, які прищепилися за кордоном, також повинні отримати переваги українського COVID-сертифіката. Їм повинні надати можливість перенести сертифікати в "Дію".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля під час селекторної наради з протидії поширенню COVID-19.

"Люди, які були вакциновані за кордоном визнаними в світі вакцинами, повинні скористатися програмою президента "еПідтримка". Необхідно надати їм можливість перенести сертифікати в "Дію"", - заявив він.

При цьому Шмигаль зазначив, що на сьогоднішній день вже 3,6 млн осіб скористалися послугою, з них майже 2 млн отримали кошти.

При цьому, у Міністерстві охорони здоров’я відзначили, що на виконання завдання попередньої селекторної наради було дозволено таким особам отримати український сертифікат у сімейного лікаря.