ua en ru

У ВООЗ прогнозують нові мутації коронавірусу

У ВООЗ прогнозують нові мутації коронавірусу Фото: тест на коронавірус (freepik.com)

Всесвітня організація охорони здоров'я прогнозує, що коронавірус Sars-cov-2, який викликає хворобу COVID-19, продовжить мутувати. Організація обіцяє уважно стежити за новими штамами коронавірусу.

Про це йшлося на сьогоднішньому засіданні ВООЗ, яке транслювалося у Twitter.

Як пояснила глава технічної групи підрозділу надзвичайних захворювань ВООЗ Марія Ван Керкхове, мутації коронавірусу є природнім процесом.

"Мутації продовжаться, мутації - це природній процес. На самому вірусі це суттєво не відбивається, але нам потрібно продовжити вивчати ці варіанти, зокрема з точки зору їх передавання", - сказала вона.

Глава ВООЗ Тедрос Аданом Гебреісус також заявив, що у 2021 році світ зіткнеться з новими варіантами коронавірусу та закликав країни оперативно ділитися інформацією про нові штами з ВООЗ та іншими державами.

Нагадаємо, сьогодні у Фінляндії заявили про виявлення трьох заражених новими штамами коронавірусу. У двох хворих виявили "британський" штам, третій заразився мутацією з ПАР.

Крім того, вчора новий штам коронавірусу виявили в Португалії. Нову мутацію коронавірусу підтвердили у прибулих з Британії.