ua en ru

Американців попередили про ризик під час подорожей: "Омікрон" вирує по всьому світу

Американців попередили про ризик під час подорожей: "Омікрон" вирує по всьому світу Фото: доктор Ентоні Фаучі, головний інфекціоніст США (wikimedia.org)

Жителям США слід бути обережними під час подорожей, оскільки штам коронавірусу "Омікрон" бушує по всьому світу. Про це американців попередив головний інфекціоніст США і радник президента Джо Байдена доктор Ентоні Фаучі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Associated Press.

Фаучі зазначив, що ідея президента Байдена про повернення до Різдва до нормального життя зрозуміла і розумна.

"Але єдине, що ми знаємо з майже дворічного досвіду роботи з цим вірусом, - це те, що він дійсно дуже непередбачуваний", - зазначив Фаучі.

За його словами, більшість людей, які були вакциновані і отримали ревакцинацію, будуть в порядку, якщо приймуть запобіжні заходи, такі як носіння масок в багатолюдних місцях, включаючи аеропорти.

Фаучі зазначив, що президент готує своє звернення до нації через штам "Омікрон". Він закликатиме людей зробити бустерне щеплення, підкреслить збільшену доступність тестування, обговорить зайнятість лікарень і пояснить, наскільки важливо забезпечити вакцинами решту світу.

"Єдине, що дуже ясно, і в цьому немає ніяких сумнівів, - це його ("Омікрона", - ред.) надзвичайна здатність до поширення, його здатність до передачі. Це просто, знаєте, насправді вирує по світу", - сказав Фаучі.