ua en ru

Англія спрощує правила для мандрівників: можна використовувати експрес-тести

Англія спрощує правила для мандрівників: можна використовувати експрес-тести Фото: мандрівникам в Англію дозволили використовувати експрес-тести (GettyImages)

В Англії спрощують тестування для мандрівників з країн з низьким рівнем ризику. Їм дозволять використовувати експрес-тести на антиген замість дорогих лабораторних ПЛР-тестів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Нові правила почнуть діяти з 24 жовтня і торкнутися вакцинованих мандрівників з країн, які не потрапили в "червоний" список. Дорослі мандрівники й люди до 18 років зможуть пройти експрес-тест на антиген (тест бічного потоку) замість лабораторного ПЛР-тесту. Відзначається, що такий тест можна пройти на другий день після прибуття в Англію або раніше.

Причиною прийнятого рішення стало те, що експресс-тести набагато дешевше і дають швидкий результат на виявлення коронавірусу.

"Відмова від дорогого обов'язкового ПЛР-тестування сприятиме розвитку індустрії подорожей і стане важливим кроком вперед в нормалізації міжнародних поїздок", - йдеться в заяві держсекретаря з транспорту Гранта Шаппса.

У разі якщо експресс-тест покаже позитивний результат, то уряд надасть мандрівникові безкоштовний ПЛР-тест через Національну службу охорони здоров'я, щоб підтвердити діагноз.