ua en ru

"Анонімності бути не може": МОЗ про "таємну" вакцинацію власників фейкових COVID-сертифікатів

"Анонімності бути не може": МОЗ про "таємну" вакцинацію власників фейкових COVID-сертифікатів Фото: міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко (Віталій Носач, РБК-Україна)

У Міністерстві охорони здоров'я перевірять інформацію щодо програми анонімної вакцинації на Закарпатті для людей, що придбали підроблений COVID-сертифікат, а потім вирішили щепитися. Відомство заявляє, що мови про анонімність бути не може.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на главу МОЗ Віктора Ляшка в ефірі "Сніданку з 1+1".

Він пояснив, коли людина з підробленим COVID-сертифікатом звертається до сімейного лікаря з бажанням вакцинуватися, лікар має повідомити про це в поліцію, а далі в судовому порядку буде "зроблено амністію".

"Ми зареєстрували законопроект про посилення кримінальної відповідальності за підробку документів як тим хто його підробив, так і тим, хто ним користується, але там додатково комітетськими правками внесли пункт про "ковідну амністію", яка не передбачає після цього звернення до суду", - зазначив Ляшко.

Своєю чергою міністр зазначив, що анонсована "ковідна амністія" теж, зокрема, не має містити жодної анонімності.

"Те, що виникло на Закарпатті... ми перевіримо повністю всю інформацію. Не може бути ніякої анонімності, ми хочемо бачити все, що відбувається і вносити в електронну систему охорони здоров'я", - додав Ляшко.