ua en ru

Moderna повідомила про ефективність бустерної дози її вакцини проти "Омікрону"

Moderna повідомила про ефективність бустерної дози її вакцини проти "Омікрону" Фото: бустерна доза від Moderna в 37 разів збільшує число антитіл (Getty Images)
Автор: Ольга Белей

Компанія Moderna заявила в понеділок, 20 грудня, що бустерна доза вакцини від COVID-19 захищає від швидко розповсюджуваного варіанту "Омікрон", вона в 37 разів підвищує рівень антитіл. До такої думки прийшли вчені після серії лабораторних випробувань.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Guardian.

"Схвалений в даний час бустер вакцини мРНК-1273 в розмірі 50 мікрограм підвищує рівень антитіл, що нейтралізують "Омікрон", приблизно в 37 разів в порівнянні з їх рівнями до введення бустера", - пише ЗМІ.

Компанія також заявила про безпеку та хорошу переносимість цього варіанту додаткової дози вакцини. Так, частота і характер побічних ефектів через сім днів після отримання бустера в цілому порівнянні з побічними діями, що спостерігаються після введення початкової двокомпонентної вакцини.

Moderna все ще працює над створенням вакцини, націленої на "Омікрон", препарат перейде до клінічних випробувань на початку наступного року.