ua en ru

Ізраїль додав кілька європейських країн до червоного списку через штам "Омікрон"

Ізраїль додав кілька європейських країн до червоного списку через штам "Омікрон" Фото: Ізраїль додав кілька країн до Червоного списку (GettyImages)

Ізраїль додав кілька європейських країн в червоний список, забороняючи в'їзд в країну. Таке рішення прийняв уряд через поширення штаму коронавірусу "Омікрон".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Le Figaro.

Уряд Ізраїлю в неділю заборонив своїм громадянам подорожувати в кілька європейських країн, щоб запобігти поширенню штаму "Омікрон". Така обмеження вже торкнулися більшості африканських країн, а також Великобританії та Данії.

Тепер у червоному списку опинилися Іспанія, Фінляндія, Франція, Ірландія, Норвегія, Швеція, а також Об'єднані Арабські Емірати.

Міністерство охорони здоров'я Ізраїлю також рекомендувало додати до цього Червоного списку США, Німеччину, Бельгію, Угорщину, Італію, Марокко, Португалію, Швейцарію та Туреччину. Останні пропозиція ще не затверджена урядом.

Прем'єр-міністр Нафталі Беннетт зазначив, що обмеження на поїздки необхідні, щоб не вдаватися до нових обмежень.

Мандрівникам з країн, занесених до червоного списку, в'їзд до Ізраїлю заборонений, за деякими винятками. Громадяни Ізраїлю, які приїхали з цих країн, повинні будуть пройти карантин протягом тижня.

Зараз в Ізраїлі виявлено понад 440 випадків коронавірусу "Омікрон".