ua en ru

В Ізраїлі планують збільшити штрафи за порушення карантину

В Ізраїлі планують збільшити штрафи за порушення карантину Фото: люди в масках (РБК-Україна)
Автор: РБК-Украина

В Ізраїлі планують збільшити штрафи за порушення карантинних обмежень. Штраф за появу в громадському місці без маски можуть збільшити у два рази.

З такою ініціативою виступив координатор національної програми "Маген Ісраель" Роні Гамзу, передає Newsru.co.il.

За його словами, штрафи за відмову носити маску в громадському місці може скласти 1 тисячу шекелів (8300 гривень).

Він також пропонує збільшити у два рази штраф за відкриття магазину або підприємства під час карантину, якщо пропозиція буде затверджено кабінетом по боротьбі з коронавірусом, розмір штрафу становитиме 10 тисяч шекелів (82,8 тисячі гривень)

Штраф за проведення масових заходів, в тому числі весіль та вечірок, може зрости у 10 разів і скласти замість 5 тисяч шекелів - 50 тисяч шекелів (414 тисяч гривень)

Також пропонується збільшити штраф за відкриття навчального закладу або інтернату в десять разів. Так, штраф за порушення може скласти також 50 тисяч шекелів.

Штраф за порушення режиму самоізоляції для осіб, у яких був діагностований COVID-19, може підвищитися з 5 тисяч шекелів до 10 тисяч шекелів.

Нагадаємо, 18 вересня в Ізраїлі ввели жорсткий карантин. Ці заходи є наймасштабнішими в країні з моменту першого карантину.

Крім того, Ізраїль планує ввести режим надзвичайного стану у зв'язку з погіршенням ситуації з коронавірусом.

Додамо, що прем'єр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що загальнонаціональний "локдаун" може тривати довше запланованого.