ua en ru

В Ізраїлі стверджують, що третя доза COVID-вакцини захищає від "Дельти"

В Ізраїлі стверджують, що третя доза COVID-вакцини захищає від "Дельти" Фото: Ізраїль довів, що третя доза вакцини захищає від коронавірусу "Дельта" (GettyImages)

Досвід Ізраїлю довів, що третя доза вакцини від коронавірусу захищає від штаму "Дельта". Про це повідомив міністр охорони здоров'я Ізраїлю Ніцан Горовіц.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Times of Israel.

Заява була зроблена після того, як в США вирішили рекомендувати ревакцинацію проти COVID людям від 65 років або з групи високого ризику.

Горовіц заявив, що документ, представлений комітету Управлінням з контролю за продуктами й ліками, показав, що кампанія ревакцинації в Ізраїлі була ключовим заходом проти коронавірусу.

"У документі, представленому експертами FDA Комісії США, недвозначно говориться, що Ізраїль є чітким доказом того, що третя вакцина ефективна в боротьбі з Дельтою", - повідомив він.

Дані Ізраїлю, надані FDA, показують, що ефективність вакцини знижується приблизно через шість місяців. Міністерство охорони здоров'я вирішило запропонувати 3-те щеплення від коронавірусу всім людям у віці від 12 років і старше.

"Ізраїль вирішив діяти відповідально і швидко, щоб боротися зі зростаючою захворюваністю, і дані вказують на високу ефективність бустерної вакцини, яка відновлює захист від коронавірусу",- заявили в міністерстві.