ua en ru

Критична ситуація з коронавірусом спостерігається в 16 регіонах, - KSE

Критична ситуація з коронавірусом спостерігається в 16 регіонах, - KSE фото: в Україні спостерігається зростання захворюваності на коронавірус (Getty Images)
Автор: РБК-Украина

Епідемічна ситуація в Україні поступово погіршується. Ліжка з киснем і реанімаційні ліжка заповнені пацієнтами з коронавірусом на 10% і 15%

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на онлайн-брифінг керівника Центру економіки охорони Здоров'я Київської школи економіки (KSE) Юрій Ганіченко.

Експерт повідомив, що на даний момент критична ситуація із захворюваністю фіксується в Дніпропетровській, Харківській, Чернівецькій, Житомирській областях, Києві, Запорізькій, Миколаївській, Львівській, Хмельницькій, Івано-Франківській, Рівненській, Чернігівській, Київській, Полтавській, Закарпатській, Вінницькій областях.

Крім того, зростання захворюваності спостерігається в Черкаській, Кіровоградській та Тернопільській областях.

Він зазначив, що ліжка з киснем і реанімаційні ліжка заповнені пацієнтами з коронавірусом на 10% і 15%.

"Це відносно невеликі показники, якщо порівнювати з періодом початку 2021 року, коли було плато перед весняною хвилею", - розповів Ганіченко.

Він підкреслив, що госпіталізації вже на чверть перевищують виписки.

"Навантаження на систему охорони здоров'я прискорюється. За тиждень додатково вже 16% пацієнтів додатково потрапляють на COVID-ліжка. Для порівняння-минулого тижня зростання було в 9%", - додав Ганіченко.