ua en ru

У МОЗ виключили жорсткий локдаун

У МОЗ виключили жорсткий локдаун Фото: Максим Степанов (РБК-Україна)

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов виключив можливість жорсткого карантину по всій Україні. Стримування поширення коронавірусу планується різними обмежувальними заходами.

Про це глава МОЗ заявив в ефірі телеканалу "Інтер".

Він зазначив, що на наступному засіданні уряду будуть розроблені різні заходи для запровадження в країні в рамках карантину. Серед них обмеження роботи певних закладів та масових заходів.

"Ми зараз розробляємо додаткові обмежувальні заходи, які запропонуємо на наступному засіданні уряду. Жорсткого локдауну в жодному разі не буде", - заявив Степанов.

Нагадаємо, сьогодні прем'єр-міністр Денис Шмигаль закликав Київ, Суми та Харків самостійно посилити карантин через погіршення ситуації з коронавірусом.

Також у п'ятницю було оновлено зонування регіонів України з карантину. Київ потрапив в "помаранчеву зону", а Суми внесли в "червону зону" замість Тернополя.

Крім цього, Степанов заявив, що українці зможуть безкоштовно робити тестування на COVID-19 в приватних лабораторіях. Сьогодні Кабінет міністрів виділив для цього необхідне фінансування.