ua en ru

Чи можуть вакциновані від COVID захворіти штамом "Дельта": відповідь МОЗ

Чи можуть вакциновані від COVID захворіти штамом "Дельта": відповідь МОЗ Фото: чи можуть вакциновані від COVID захворіти штамом "Дельта" (Віталій Носач, РБК-Україна)

Серед повністю імунізованих від коронавірусу інфікування штамом "Дельта" спостерігається у невеликої кількості людей. Більшість з них не потрапляє до лікарні.

Про це глава МОЗ Віктор Ляшко розповів в інтерв'ю РБК-Україна.

За його словами, це не більше 8% з усіх тих, хто мав дві дози щеплень, захворів і був госпіталізований.

"У цій ситуації проглядається певний оптимізм. Хворіє невелика кількість людей, які отримали повний комплекс щеплень проти COVID-19. Але ще більш оптимістичним є те, що досить мала кількість із тих, хто був вакцинований і захворів, потрапляє до лікарні", - наголосив Ляшко.

Він зазначив, що вакцина, яка сьогодні використовується і визнана Всесвітньою організацією охорони здоров'я, запобігає середньому і тяжкому перебігу хвороби.

"Це плюс і для людей, і для системи охорони здоров'я, оскільки не заповнюються реанімації, не завантажуються ліжка з киснем. І це дозволяє навіть за високих цифр реєстрації випадків COVID-19 спокійно функціонувати системам охорони здоров'я і надавати медичну допомогу тим, хто її потребує, незалежно від того, чи це інфекційна хвороба, чи не інфекційна", - додав Ляшко.