ua en ru

Відповідальність на державі. Єврорегулятор ще не схвалив бустерні дози

Відповідальність на державі. Єврорегулятор ще не схвалив бустерні дози Фото: регулятор ЄС в області лікарських засобів ще не схвалив бустерні дози (Getty Images)

Європейська комісія заявила, що країни ЄС, які вирішать застосовувати бустерні вакцини від коронавірусу, можуть зіткнутися з підвищеними юридичними ризиками. Пов'язано це з тим, що додаткова доза ще не була рекомендована регулятором ЄС в області лікарських засобів.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на The Guardian.

Повідомляється, що Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) неодноразово заявляло, що необхідно вивчити додаткові дані, перш ніж організація схвалить використання бустерних вакцин. На даний момент Австрія, Бельгія, Франція, Угорщина, Ліхтенштейн, Литва, Люксембург і Словенія вакцинують громадян третьою дозою вакцини від коронавірусу.

"Бустерні дози в даний час не є частиною сертифікатів про вакцинацію і ще не піддавалися науковій оцінці EMA через відсутність достатніх даних",-йдеться в заяві Комісії ЄС.

В разі несподіваних побічних ефектів, які можуть бути пов'язані з бустерними вакцинами, держави ЄС несуть основний тягар будь-яких юридичних наслідків.