ua en ru

У Румунії посилюють обмеження через штам "Омікрон"

У Румунії посилюють обмеження через штам "Омікрон" Фото: у Румунії посилюють обмеження через штам "Омікрон" (Getty Images)

У Румунії уряд вирішив ввести додаткові заходи для в'їжджаючих в країну. Це сталося після підтвердження штаму коронавірусу "Омікрон" у двох громадян.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Digi24.

З понеділка вакцинованих від інфекції румунів і громадян Євросоюзу, які приїжджають з третіх країн, зобов'яжуть надавати негативний ПЛР-тест на COVID-19, зроблений за 48 годин до в'їзду. Мандрівники, які не мають сертифікатів про імунізацію, повинні будуть відправитися на самоізоляцію на десять днів.

Громадяни ЄС, які приїжджають до Румунії з країн блоку, повинні надати сертифікат про вакцинацію або одужання від коронавірусу або негативний ПЛР-тест, зроблений не пізніше 72 годин. Невакцинованих мандрівників, які прибули з країн "червоної зони" епідеміологічного ризику, відправлять на двотижневий карантин.

Румунська влада, враховуючи велику кількість їхніх громадян, які збираються повернутися додому під час зимових канікул, має намір після 20 грудня ввести для них форми місцезнаходження пасажира. Їх видаватимуть при в'їзді в країну.