ua en ru

Школи Великобританії готуються до нестачі вчителів: уряд зробив заяву

Школи Великобританії готуються до нестачі вчителів: уряд зробив заяву Фото: у Великобританії в школи просять повернутися пенсіонерів (GettyImages)

Школа Великобританія готуються до нестачі вчителів через поширення штаму коронавірусу "Омікрон" в наступному році. Міністерство освіти зробило заяву.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Sky News.

Міністр освіти Великобританії Надхім Захаві звернувся до вчителів, які вийшли на пенсію і до тих, хто змінив професію. Він просить їх тимчасово допомогти заповнити прогалини в нестачі персоналу в школах, щоб діти могли продовжити очне навчання.

Очікується, що швидке поширення штаму "Омікрон" призведе до того, що більша кількість вчителів будуть змушені ізолюватися через хворобу, в результаті школам загрожує нестача персоналу.

"Хоча 99,9% шкіл постійно були відкриті в цьому семестрі, зі збільшенням кількості випадків Омікрон, ми повинні переконатися, що в школах і коледжах є вчителі, щоб вони могли залишатися відкритими для очного навчання", - сказав Захаві

Він закликав усіх бажаючих почати процес оформлення в школи вже зараз, щоб необхідні перевірки були завершені до січня. Зазначається, що навіть один день на тиждень буде корисний.

"Кожен, хто думає, що може допомогти, повинен почати процес оформлення прямо зараз на веб - сайті Get Into Teaching, щоб отримати схвалення", - сказав він.