ua en ru

На нараді РНБО обговорили протидію штаму "Дельта": що вирішили

На нараді РНБО обговорили протидію штаму "Дельта": що вирішили Фото: на нараді РНБО обговорили протидію штаму" Дельта " (facebook.com/rnbou)
Автор: РБК-Украина

У середу, 23 червня, відбулася нарада Ради національної безпеки і оборони України. Зокрема, на ньому обговорювалося поширення штаму коронавірусу "Дельта" в світі і пов'язані з ним загрози.

Звідки в Україну може прийти "Дельта" штам

Новий "Дельта" штам коронавірусу може потрапити в Україну з Індії, Росії, Великобританії, Португалії, Польщі, Румунії та Словаччини, де спостерігається циркуляція даного варіанту вірусу.

Вакцинація осіб від 60 років і старше

Ситуація з "Дельта" штамом обумовлює необхідність введення додаткових ефективних протиепідемічних заходів. Зокрема, прискорення темпів вакцинації та забезпечення її доступності, особливо для вразливих до COVID-19 верств населення - осіб віком 60+.

Оновлення протоколу лікування пацієнтів з коронавірусом

Учасники наради вважали за необхідне вдосконалити вітчизняні протоколи лікування. Також необхідно посилити готовність закладів охорони здоров'я надавати медичну допомогу пацієнтам з діагнозом COVID - 19 у разі масової захворюваності.

Вакцинація медпрацівників

На нараді також заявили про важливість максимальної імунізації персоналу закладів охорони здоров'я, що надають допомогу пацієнтам з коронавірусом.

Відстеження контактних осіб для виявлення нового штаму

Учасники наради РНБО вважають, що важливо рано виявити штам "Дельта", в Україні. Зокрема, вони запропонували посилити відстеження контактних осіб, хворих з "Дельта" штамом.