ua en ru

Україна за минулий тиждень побила антирекорд з вакцинації від COVID

Україна за минулий тиждень побила антирекорд з вакцинації від COVID Фото: в Україні минулого тижня поставили антирекорд за кількістю COVID-щеплень (koda.gov.ua)

За минулий тиждень в Україні зареєстрували антирекорд за кількістю щеплень. За 7 днів було вакциновано лише 784 тисячі українців.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пост голови комітету Верховної Ради України зі здоров'я нації Михайла Радуцького у Facebook.

Зазначають, що вчора, 19 грудня, вакцину отримали 36 тисяч людей. Але для порівняння в листопаді вдалося вийти на 1,6 млн щеплень на тиждень і понад 300 тисяч на добу.

"Є кілька об'єктивних факторів, чому українці стали менше щепитися від COVID-19. Частина людей, швидше за все, вирішили перенести вакцинацію на період після свят. Міф про те, що після вакцинації кілька днів або навіть тижнів "доведеться хворіти", на подив дуже стійкий. Хоча абсолютна більшість людей, не тільки молодих, а й похилого віку, практично не мають помітних побічних ефектів після щеплення", - зазначив Радуцький.

В Україні поки що вакциновано менше 50% дорослого населення. Особливо низькі показники у групі ризику 60+: серед людей похилого віку вакциновано однією дозою всього 37%, двома - 33%.

При цьому у всьому світі зростають темпи вакцинації. Це пов'язано з поширенням нового штаму "Омікрон" .