ua en ru

В Україні можуть повернути карантинні обмеження: у МОЗ розповіли коли

В Україні можуть повернути карантинні обмеження: у МОЗ розповіли коли Фото: В Україні можуть повернути карантинні обмеження (Віталій Носач/РБК-Україна)
Автор: Олег Васкив

У Міністерстві охорони здоров'я допускають, що в Україні доведеться повертати карантинні обмеження. Такий сценарій можливий у випадку зростання захворюваності на COVID-19.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву завідувача відділу стратегії імунізації Центру громадського здоров'я МОЗ Олександра Заїки в ефірі телемарафону.

Він зазначив, що наразі деякі постанови Кабінету міністрів щодо коронавірусних обмежень призупинені.

"Однак ми говоримо про те, що ми можемо повернутись на деякі обмеження дивлячись на епідеміологічну ситуацію в країні. Не виключаю повернення обов'язкового маскового режиму в громадських місцях і закладах харчування, які діяли в Україні до війни", - сказав Заїка.

Медик вказав, що українців поінформують, коли держава повертатиметься до обмежень і наголосив, що зараз необхідно вакцинуватися.

За його словами, отримати щеплення безкоштовно можна у будь якому куточку України і для цього не потрібно прив'язуватись до місця реєстрації.