ua en ru

Влада Італії переводять більшу частину країни в "жовту" зону карантину

Влада Італії переводять більшу частину країни в "жовту" зону карантину Фото: жінка в захисній масці (Віталій Носач, РБК-Україна)
Автор: РБК-Украина

З понеділка 26 квітня велика частина регіонів Італії перейде з "червоної" в "жовту" зону карантину. Влада країни заявила про готовність і далі пом'якшувати локдаун, якщо дозволить ситуація.

Про це повідомляє видання Ansa.

Серед регіонів, які з 26 квітня перейдуть в "жовту" зон, Абруццо, Кампанія, Емілія-Романья, Фріулі-Венеція-Джулія, Лаціо, Лігурія, Ломбардія, Молізе, Марке, П'ємонт, Тоскана, Умбрія і Венето, а також автономні провінції Больцано і Тренто.

У них частково відкриються ресторани і кафе - клієнтів дозволять приймати на відкритих майданчиках. З певними обмеженнями запрацюють кінотеатри, театри і музеї.

В "помаранчевої" зоні залишаться 5 регіонів, а "червоної" - тільки Сардинія, де і далі необхідно буде мати важливу причину для виходу з дому, а велика частина магазинів залишиться закритими.

Для контролю за дотриманням карантинних заходів планують долучити близько 70 тисяч правоохоронців. В їх обов'язки будуть входити перевірки відкрилися закладів та магазинів, а також запобігання скупчення людей на вулицях.